středa 14. září 2016

Stylová zahradnice / Stylish gardener

Další mou velkou vášní je zahrada. Donedávna spíše ta okrasná, letos už i ta užitková. Poprvé jsme zkoušeli pěstovat zeleninu (okurky, rajčata, několik druhů chilli papriček, cibule,..) a musím konstatovat, že se nám docela dařilo. 

Okrasných trav a jehličnanů byste u nás spatřili nejvíce. A i když se zdá, že už se do záhonu nemůže vejít ani ta nejmenší skalnička, tak stále obrážím všemožná zahradnictví či výstavy, co kdybych náhodou našla něco netradičního a za dobrou cenu. Teď třeba aktuálně řešíme šlechtěné fíkovníky do -20 stupňů Celsia. Tedy to je spíš přání muže, já si vystačím s jahodama, malinama apod. Kdybyste měl někdo tip na spolehlivý, zahradnický e-shop, kde vedou podobné lahůdky, budu moc ráda.

A protože na zahradě trávím, obzvláště na jaře a na podzim, hodně času, tak uvítám funkční a zároveň stylové pomocníky. A že to jde na zahradě v pracovním také stylově, o tom se můžete přesvědčit v mé koláži. 

Dámské kalhoty s laclem společně s funkčním trikem od Engelbert Strauss jsou nejen praktickými pomocníky, ale zároveň Vám zajístí i dostatečné pohodlí. Holínky Hunter bych doplnila lehce romantickým slamákem a stylovými slunečními brýlemi. Základem dobře odvedené práce je kvalitní náčiní. Zahradnické nůžky s korkovou rukojetí mě doslova učarovaly. Nemluvě o té zahradní konvi z nerezové oceli, to už je záležitost pro skutečné fajnšmekry. Jsem velký piják kávy a aby mně můj šálek v chladnějších podzimních dnech brzy nevychladl, budu se muset poohlédnout po nějakém designovém keep cupu. Ty s korkovou objímkou jsou pro mě jako dělané. Krb sice nemáme, ale s kbelíkem od Michala z pechlat design bych si poradila docela jinak. Hodil by se na takové to poponášení nářadí po zahradě.

Všem zahradnicím a zahradníkům zdar! Já si jdu společně s Maruškou užívat posledních letních dní u nás na zahradě.
Katka








4 komentáře:

  1. Luxusni vyber a zabery zahrady uzasne!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Katu ta zahrada je úžasná,moc se vám povedla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, moc děkuji. Nicméně stále je co dodělávat... Ale to je na baráku asi neverending story... Děkuji za zastavená se, PAPA Katka

      Vymazat