úterý 22. srpna 2017

Ložnice znovu v bílé / Back to the white

Bílá, šedivá, hodně šedivá, bílá... Nebojte, nepopisuji zde vzorník RAL, který jsem teď studovala v Obi. Popisuji zeď v ložnici, jejíž barva se od nastěhování střídá asi jako roční období. Ovšem teď jsem si sama sobě musela odpřísáhnout, že je to naposled. Nechci se jednou v noci s hrůzou probudit s omítkou vedle sebe, protože zeď už neunesla letitý nános :) Nebo jinak - existuje něco jako vzorec, který po dosazení všech potřebných proměnných, stanoví, kolikrát ještě mohu zeď přemalovat? :D

Nevím, jaký z toho máte pocit vy, protože z fotografií to může působit jinak. Ale já, i když jsem s tmavě šedivou zdí byla spokojená, mám pocit, že tohle byl krok správným směrem. Ubrala jsem také obrazy, pořídila jsem 2 dubové rámy a do nich vložila tyhle úžasné, jednoduché ilustrace/plakáty od Paper Collective. Ložnici to celkově provzdušnilo, prosvětlilo, aniž by to ubralo na její útulnosti.

Jednou jsem se tu zmínila, že je mi moc příjemné povlečení z H&M. I tentokrát jsem objednala odtud. Ložní prádlo je ze seprané bavlny a spí se v něm opravdu jak v bavlnce. 

Vlastně zde plánuji ještě jednu změnu. Chystám se vyměnit bílé noční stolky. Vím, že se tu pár z vás na ně ptalo, takže kdybyste měli zájem, mohou být vaše. Na ceně se určitě domluvíme. Jedná se o dánskou výrobu Nichba Design, obchod sem ani běžně nezasílá.

Mějte krásnou středu,
Katka














8 komentářů:

  1. Je to nádhera! Dýchá z toho čistota. Těším se na další fotky. :-)
    Krásný den
    Lucie

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné moc! Bílou schvaluji :-) Pokud jsou stolky ještě volné, měla bych zájem, až budete měnit. Krásný den, Mirka.

    OdpovědětVymazat
  3. hello, I have a question.
    I really like those nightstands :) Where are they from?
    your Karly

    OdpovědětVymazat
  4. Katko, promena je moc hezka. I kdyz libila se mi i verze predtim, vlastne nevim, ktera z nich vic, obe jsou super! Chtela jsem se zeptat na to zavesne svitidlo, to je vlastni vyroba, nebo koupene? Mam v planu podobnou origami lampu vyrobit dceri do pokojicku, ale vaham nad materialem, bojim se, aby to proslo z hlediska bezpecnosti, nevim, co by udelal obycejny papir v blizkosti zarovky. Takze za zkusenost a radu budu moc vdecna. Predem diky a hezky den! :-) Maja

    OdpovědětVymazat
  5. Na mě je to moc všechno takové chladné, dala bych alespoň nějaké barevné povlečení :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Hrozně se mi líbí jak máte tu ložnici zařízenou. Já se teď chci také pustit do prosvětlení té naší. Jako první věc tam určitě chci vymalovat. Teď tem máme na zdech takovou zelenou barvu, která se mi dřív sice líbila, ale teď mi spíš leze na nervy. Tu chci určitě nahradit bílou. Stejně tak bych ráda nakoupila i nějaké pěkné světlé povlečení, zimní přikrývky a takové věci. Myslím si, že to určitě pomůže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to úplně stejně. Já bych naši ložnici chtěla předělat úplně od základu. Už je to prostě potřeba. Dost ale uvažuju i nad možností, že si na to vezmu nějakého bytového designéra. Jedna kamarádka se nedávno vydala právě touto cestou a ten výsledek vážně stojí za to. O nový design ložnice a vlastně i celého zbytku bytu se jí starali tito designéři. Asi je tedy taky zkusím kontaktovat.

      Vymazat
  7. Moc pěkná ložnice :-) . Já jsem s tou naší ložnicí taky spokojená. Hlavně, když už ji máme hotovou :-) . Našla jsem pěknou postel s nočními stolky na https://www.finecase.cz/loznice/ , velkou šatní skříň a víc toho v ložnici nepotřebujeme :-) . Nešetřila jsem ani na matraci a polštářích a je to znát :-) .

    OdpovědětVymazat