neděle 14. července 2019

Nová postel pro velkou holku

Nevěřila bych, že je to tak dlouho, co jsem zde na blogu vydala svůj poslední post. Je to rok a čtvrt... Letí to, co? A je tohle snad pokus o znovuvzkříšení blogu? Ráda bych... Poslední měsíce jsem nad jakýmsi "comebackem" přemýšlela stále častěji... Zároveň mně lítaly hlavou i černější myšlenky, které mě od návratu zrazovaly... Mám vlastně ještě co nabídnout? Není ten blogový svět už tak trochu přesycen neustále nově vznikajícími blogy? Neměla bych pozměnit přístup k vedení blogu? Neměla bych přijít s něčím novým? Hele upřímně nevím. Neumím si odpovědět na žádnou z těch otázek. Prostě pojedu, tak jak jsem zvyklá - pocitově :)

Nebudu a nechci tady vypisovat, kolik věcí se mi v životě přihodilo. Lehké období to pro mě/nás zrovna nebylo, ale budu pevně věřit tomu, že život mě teď dlouho zkoušet nebude...

U Marušky v pokoji se zase malovalo a zase stěhovalo. Holka nám roste jako z vody a tak jsme se rozhodli pro novou větší postel, kterou nám na zakázku vyrobil truhlář. Tahle je o 10 cm širší než ta původní, takže už se k Marušce pohodlně vleze i maminka, když večer čte, nebo když nemůže Maruška sama usnout. Také trochu doufám v to, že bude v nové postýlce spát raději než v ložnici s námi :) Téměř od narození spí ve svém pokojíčku spokojeně, ale poslední dobou nechce sama usínat, prý se bojí :) No na to, že nám jde hrdinka v září do školy :)

S novou postelí přišel zároveň nápad vymalovat (ničí jiný než můj být nemohl, to já jsem u nás doma iniciátor přes všechny změny, že jo). Celá tahle změna se udála během jednoho týdne, kdy byla Maruška u babi a dědy na prázdninách, takže nebyla ani příležitost se Marušky zeptat, jakou barvou by chtěla vymalovat zeď za postelí. Dobrá, přiznám se - tušila jsem, jaké odpovědi bych se dočkala... Jenže fialová by mně jaksi nezapadala do kontextu, že? :) Myslím, že tahle zemitá barva působí hřejivě, neruší, rozhodně se rychle neokouká a do dětského pokoje je tedy ideální. Ideální zejména proto, že se pak barevně můžete vyřádit třeba právě na doplňcích. No a kdyby si chtěl třeba někdo rýpnout (zejména babičky to dělají rády :) ), že tam postrádá holčičí prvky a barvy, není důvod.  V pokoji zůstaly pudrově růžové hory na zdech. Z počátku jsem měla pocit, že se k sobě nebudou tyto dvě barvy na zdech hodit, ale opak byl pravdou. Ale to vám zase ukážu příště.

Co se týká nových doplňků, těch moc nepřibylo... Snažím se nyní domov moc nezahlcovat novými věcmi a starých se naopak zbavovat. Raději si koupím jednu pořádnou a kvalitní věc, než dalších tisíc blbostí a zbytečných lapačů prachu. Což znamená, že mnoha doplňků u Marušky v pokoji jsem se zbavila a nově nám přibyly akorát keramické, ručně vyráběné balónky na zeď od ByON a maminka se pak ještě "zamilovala"do úložných boxů od AY-KASA, které jsou inspirovány přepravkami od zeleniny :) Navíc jsou vyrobeny ze 100% recyklovatelného plastu, jsou stohovatelné a dají se složit, když je zrovna nepoužíváte. Prostě instagramový boom naplno zasáhl i mě a to tak, že už mám v plánu nakoupit další bedny větších rozměrů do hrací části. Duha z lan a bavlnek, kterou bude mít Mařenka nad hlavou, byl můj poslední DIY počin. Návod jsem našla na Pinterestu, můžete mrknout tady.

Maruška svůj "nový" pokoj uvidí poprvé dnes večer, až se vrátí z prázdnin od prarodičů. Takže oficiálně ještě nebyl převzat, tak mi držte palce, at se paní majitelce líbí.

Užívejte léta, moj milí!

Katka










10 komentářů:

  1. Věřím, že malé slečně se bude inovovaný pokojík líbit. Zeď má příjemnou barvu. A jako vaše čtenářka jsem ráda, že jste dostala zase chuť blogovat. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, pokojík se nakonec líbil... První reakce byla taková rozporuplná, ale když večer ulehala, tak se nás ptala: "A to je všechno pro mě?" Takže ji to došlo až večer, kdy leželea v nové posteli a očíčka ji zářila štěstím :) Hezké dny, Katka

      Vymazat
  2. Kačko, jsem ráda, že jsi zpátky. Už jsi mi tu chyběla. Pokojíček má Maruška krásný a určitě se jí bude líbit. Od září už to holkám začne i té naší. Mějte krásné léto. PA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, zdtavím po dloooouhé době. Pokojík se opravdu líbil, marušky reakce byla jedinečná :) Tak nám držím palce, ať to s těma našima holkama vše zvládneme! PAPA

      Vymazat
  3. Kačko, nádhera !!!! Líbit se bude určitě ..... jo, a vítej zpátky, bylo tady bez tebe smutno ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Oooo, Marki, moc děkuji! Pokojík se skutečně líbil! Děkuji za přivítání. Jsem oparvdu ráda, že jsme zpět...Moc mně to chybělo. Přej krásné léto, PA Katka

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den Katko,
    Prozradite prosim co je to za odstín?
    Moc děkuji, Petra.

    OdpovědětVymazat
  6. Prosím Vás odkiaľ máte záclonu v obývačke?

    OdpovědětVymazat
  7. Máte opravdu nádhernou postel, takovou bychom také s manželem někdy chtěli vlastnit :-) Chtěla bych se zeptat, ta vaše postel vypadá opravdu velice pohodlně... Odkud jste sehnali ty matrace ? My bychom si takové chtěli také moc pořídit, ale zatím jsme je nikde nenašli.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to vypadá opravdu dobře, tipuji to správně že už od luceda.cz nebudete ani potřebovat zábrany a nebo ještě máte nějakého malého prcka který si zaslouží mít bezpečnost na baráku a ještě se bojíte? Jinak kolik je vaší dceři, to vypadá tak na věk mezi 9-12 lety, nepletu se?

    OdpovědětVymazat