úterý 3. dubna 2018

Lounge chair

Musím dnešní post opět začít meteorologickým okénkem :) Angličtí gentlemani prý často začínali konverzaci zmínkou o počasí (někde vyčteno) a vypadá to, že si tuto oblibu přisvojil i český národ. Tak to vypadá, že jsme se toho jara přeci jen dočkali, viďte? (tedy nesmíme si to zakřiknout) V první jarní den, i když tomu venkovní teplota příliš neodpovídala, jsem konečně vytáhla křivák a přísahala si, že kabát na sebe vezmu zas až o další zimě. Kabáty miluji. Mám jich ve skříni několik barev a střihů, ale cítím, že už prostě není jejich čas a spřicházejícím jarem mě přestaly bavit. Naladila jsem se na jarní režim a hodlám si jej užít až do režimu letního. :)

S jarním módem jsem začala i u nás doma. Mám to tak po každé zimě. Mám větší potřebu mít doma čisto a to nejen při letmém pohledu. Takže bílim, vyklízím skříně, myji okna apod. A beru to pěkně strategicky místnost po místnosti :) Mívám z toho hodně dobrou náladu, která mi poměrně dlouho vydrží.

Ale abych přešla k tomu, proč tu dnes "jsem". Dostala jsem za (milý) úkol nafotit pro vás dokonalé křeslo Lounge Chair od Hübsch, které je možné zakoupit na LALA Design. Ale pozor! Kdo dřív přijde, ten dřív... Však víte. Křeslo je skladem pouze o jednom kuse. 

V týdnu mně po několika měsících konečně dorazila ikonická, industriální lampa Lampe Gras 210. Tohle je o něco vylepšená verze varianty 203, kterou máme nad pohovkou. Vylepšená je o vertikální osu a kloub, takže lampu lze nátáčet do všech možných poloh. To byl záměr, protože lampa musí osvítit nově přemístěný pracovní stůl a nově vzniklý čtecí/relaxační koutek. Takže to, že přišla nová lampa mi nahrálo a já vám ji mohu představit společně s tímto krásným, subtilním křesílkem.

Křeslo jsem nafotila ve třech situacích. Vy si můžete vybrat, která je pro vás ta nej.

Situace jedna...

V každém koutku by měl být nějaký menší odkládací stoleček, na který si můžete odkládat šálek kávy či čaje, právě rozečtenou knihu, anebo různé stylové dekorace, které máte rádi, které chcete mít poblíž a které dodají vašemu koutku šmrnc. Na detailech záleží, to vám tu asi psát nemusím. Já jsem tady zapojila věhlasné vázy Lyngby a jako odkládací stolek jsem použila mini stolek Occasional od Vitry, na který se mi často ptáte. I když je malý, přesto se na něj vejde to, co v takovém relax koutku můžete potřebovat. Čaj si můžete naservírovat v hrnku od Kähler z kolekce Hammershoi a tu správnou "chill" atmosféru dotvoříte keramickým svícnem Klassik z kolekce Urbania, taktéž od Kähler. 

Ke křeslu patří také polstry v přírodní barvě. Výhodou je, že mají snímatelné potahy, které můžete prát na 30 stupňů v pračce. Nebo pokud vás přestanou bavit, můžete je nahradit vlastními dekoračními polštářky nebo kožešinou. Mně se třeba křeslo líbí jen tak samotné bez těch polstrů.









Situace dva...
Tady jsem fotila křeslo právě bez polstrů. Bez nich to na mě celkově působí vzdušněji, lehčeji, ale samozřejmě zaleží na vkusu dané osoby. Křeslo jsme tedy dozdobila letitým polštářkem z HM a  šedou kožešinkou Himalaya Goat z himalájské ovce od Broste Copenhagen.

Tento styling na mě působí (a byl tak i zamýšlen) trochu víc pro pány. Jasně, můžete namítnout, který chlap by potřeboval ve svém relaxačním koutku vázy a svícen... Nevím, žádného takového neznám :) Prostě tam jsou kvůli výslednému efektu. Většina stylingů tak funguje - na oko krásné, pro život téměř nereálné, však vy víte...

Dubový stolek je opět můj vlastní. Na mnohé dotazy odpovídám, že se jedná o stolek od dánského designového studia Woud. A když se podíváte na jejich tvorbu, zjistíte, že byste (stejně jako já) potřebovali jejich každou druhou věc :) Doufejme, že situaci by mohl zachránit přenosný reproduktor Marshall. Můžete si představovat, že si pán pouští třeba Slipknoty a v hrníčku je káva s rumem :)

Ty nesouměrné vázy jsou od mých oblíbenců DBKD. Jmenují se Nib, což v překladu znamená špička. Mně připomínají ptačí zobáček :)









Situace tři...

Není ničím zvláštní... Prostě jsem jen vyfotila křeslo podle mé nálady na jiném místě a s jinými dekoracemi. Tohle křeslo má velkou výhodu, že se bude hodit téměř do každého interiéru. Přesto je však dominantní a dodá vašemu interiéru na osobitosti.






Já doufám, že jste si užili těch několik dní volna navíc. Já měla ty Velikonoce poměrně nabité programem, že jsem si vlastně odpočinula akorát u psaní tohoto článku a večer u filmu. Ale nestežuji si - ještě pořád zvládám zvolnit tempo, když je zapotřebí.  

Příští článek bych ráda věnovala té další změně, která u nás nedávno proběhla :) Vám přeji, abyste si na max užily následující dny, které mají být dle předpovědi výrazně teplejší. Jupííí. Jaro je tu!

Katka

UložitUložitUložitUložit
UložitUložitUložitUložit
UložitUložit

10 komentářů:

  1. Neskutečná krása! To se ani slovy nedá popsat. Fotky jsou nádherné a ten styling je jednoduše dokonalý!
    Ještě se chci zeptat na ten pléd. To je, prosím, co za značku? ;-)
    Krásné jarní dny.
    Lucie

    OdpovědětVymazat
  2. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)

    OdpovědětVymazat

  3. tutuapp downloads
    tutuapp
    tutuapp download
    tutuapp free
    Choose the Regular mode and download the apk to your mobile device.

    OdpovědětVymazat
  4. You always provide quality based posts and always meaningful. Thank you so much for sharing such an amazing blog with us. Visit
    sound engineering course

    OdpovědětVymazat
  5. kingroot
    kingroot app
    kingroot for pc
    kingroot pc
    download kingroot pc
    Never mind! KingRoot is a root tool for people who don’t want to flash third party Recovery into their device.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to se mi hodně líbí. Moc pěkný design, klobouk dolů. :) Jinak ten přenosný reproduktor to moc pěkně doplňuje, sám teď dost taky uvažuji nad tím, že bych si domů nějaký pořídil. Vlastně doma nemám moc na čem poslouchat hudbu, kromě sluchátek, takže by se mi nějaký i hodil a tento vypadá opravdu stylově. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkný kout. Jen to na mě působí trochu moc studeně. Asi chápu, že s příjemným osvětlením a teplem to vypadá jinak, ale tohle na mě moc není. Já mám doma takový kout a kousek od něj máme akumulační kamna Norsk Kleber. Za mě fakt super způsob vytápění, protože to dělá takové přirozené teplo a ne suché teplo jako třeba plyn nebo přímotopy na elektřinu.

    OdpovědětVymazat