čtvrtek 24. března 2016

Ahoj Jaro!

Letošní zimu jsem si moc neužila, takže moc ráda vítám jaro. Zahradu už mám téměř celou odzimovanou. Opět jsem se utvrdila v tom, jak moc mi scházela práce na zahradě i přesto, že večer ulehám zbitá jak pes. Také se ráda procházím okolo všech našich keřů, stromů a květin a sleduji, jak se po zimě vzpamatovávají. A div se neplácám po rameni, jak jsem dobrá, že vše přežilo.

Velikonoce jsme nikdy nijak zvlášť neslavili. Spíš jsou to pro nás svátky jara. Sem tam přivítáme koledníky, většinou syny našich kamarádů a známých, zajedeme k babičce na nádivku a vyzvedneme objednaného beránka v místní pekárně :-). Vím, že bych tak dobrého prostě neupekla ;-). Výzdoba je jako minulý rok- jednoduchá s dostatkem přírodních dekorací.

Moc se mi líbil nápad Moniky z Vintagelover.cz s hnízdem z březových větviček, které jsem akorát dozdobila vajíčky a bílými pírky. Malé DIY bylo na světě. Z výsledku jsem byla nadšená, vypadá to fantasticky. Druhé mini DIY byly polystyrenová vajíčka, po kterých jsem cákala černou, naředěnou temperu. Uznávám, že nebyl nejlepší nápad, provádět tohle celé v kuchyni. Kropenatá vajíčka jsou krásná, kropenatá kuchyň o něco méně...












Kočičky nám ve váze trochu odrostly a nové se mi shánět nechtělo. A i když je máme téměř za domem, tak jednou natrhané do vázy určitě stačí. Také jsem ustřihla trochu z naší magnolie, abych se květem pokochala jednou doma a pak ještě venku, protože na ní bych se mohla dívat stále a bez omrzení. Toť byl kousek jara u nás doma. Užívejte si jarní dny, mějte hezké Velikonoce a příště třeba u jednoho vtipného DIY ;-).

PA, Katka


8 komentářů:

  1. Ahoj Katko, moc hezke velikonocni dekorace. Ja nastrikala kraslice na zlato a mam je ve sklenene mise s hnedymi pericky. Take se mi vic libi ty nebarevne velikonocni dekorace, jenze ty se tezko shani, takze pak zbyva DIY. Tobe se to moc povedlo! Krasne svatky jara. Nina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nino, kombinace zlatých vajíček a hnědých peříček zní opravdu luxusně. To byly jistě stylové Velikonoce ;-) Moc ráda tvořím cokoliv a u těch Velikonoc se to vyloženě nabízí. Prostě LOVE DIY :-) Pěkné dny, PA!

      Vymazat
  2. Zdravím Katko! Moc hezké, obzvlášť to hnízdečko! A moc se mi líbí pruhované polštáře!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, díky moc. Hnízda jsem chtěla zpočátku vzdát, tak jsem ráda, že jsem vydržela a že se líbí ;-) Hezké dny, PAPA

      Vymazat
  3. Jednoduche, krasne, vkusne... Ja delala venecky z brizy, je to uzasny material, naprosto souhlasim.
    Na zahradu jsem chtela dnes, u nas tomu pocasi nepralo, tak sand konecne zitra. Nemuzu se dockat, az vse zastrihnu a pripravim na sezonu:-).
    Tak pohodove Velikonoce. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, moc a moc děkuji! Věnečky určitě schovám i na příští rok. Byla jsem z nich také nadšena. A zahrada? Můj největší aktivní relax! Hezké dny, PAPA

      Vymazat
  4. Katu, ahoj. Začínám mít pocit, že se k vám stěhuju. Moc krásné to zase máš ♡ Krásné velikonoce
    Vendula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendul, tak jo! Budeme pít kafe, klábosit, ... ;-) Děkuji moc :-* PAPA

      Vymazat