čtvrtek 18. února 2016

Kam s nimi?

Míst ke hraní je u nás několik. Tomu se prostě v patrovém domě nevyhnete. Počínaje teepeečkem v pokojíku, přes vodolepky v koupelně, kam oko dohlédne a konče u pytlů s hračkami v obýváku. Prostě "dítě" kam se podíváš. A to máme jen jedno.

Když hračky začaly přibývat víc a víc, musela jsem začít řešit jejich ukládání. V prvním okamžiku pomohla tzv. recyklace hraček. Jednoduše rozdělíte hračky na hrané a nehrané. A ty nehrané buďto uschováte třeba pro sourozence, nebo pošlete pryč z domu. Pak zjistíte, že už nepomůže ani recyklace, tak musíte hledat jiná úschovná řešení. A ty já našla v podobě papírových pytlů. Pytle jsou obvykle dvouvrstvé, mají velkou nosnost, velký objem a velkou odolnost. Ten s roztomilou pandičkou máme od Magdy z www.nanaparty.cz. Těch výhod bych našla ještě víc. To, co však Maruška ocení nejvíc, je fakt, že hračky do pytle nemusí skládat. Protože zásadně nikdy na nic nemá čas (natož na úklid), tak házet hračky do pytle ji zase takový problém nedělá.

Já jen doufám, že s přibývajícím věkem Marušky (a patřičným nárůstem hraček) nebudu muset shánět rovnou pytle na brambory :-). Do čeho ukládáte dětem hračky Vy? Znáte snad ještě něco "vychytanějšího"? Budu ráda, když mi dáte ještě nějaké další tipy.







Jo a nezapomeňte na probíhající pilea giveaway, která končí zítra o půlnoci ;-)
Mějte hezké dny, Katka

8 komentářů:

  1. Krasa! Ja miluju nas kos od FL (i kdyz na nej napr.tchyne nadává), schová spousty hracek, ale i pres to k nam přibyly dalsi lego boxy, latkovy pytel na hracky a prave i podobny papírovy (take o nem chystám clanek :)).. je to hrozny kolik tech hracek maji a ve finále maji vzdy nejakou oblíbenou, kterou nedají z ruky..

    Teru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terez, děkuji. Jo, lego boxy jsou další úžasná vychytávka. Jen bychom jich potřebovali dalších deset :-) Těším se na článek, PA Katka

      Vymazat
  2. Nám se osvědčily stohovatelné bílé boxy na recyklaci z Ikea. Mám je dokonce i na špinavé prádlo. Holky se už naučily rozdělovat barevné, bílé a černé. Nechala jsem si na ně na míru udělat takovou skříň, kam se jen zašoupnou :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, tak takové šikovné holky bych potřebovala. Snad se takové pořádkumilovnosti dočkám jednou i u Marušky. Zatím je u nás nepořádek na všech frontách a o úklidu nechce moc slyšet, potvůrka. S ikea boxy je to skvělý nápad, děkuji za tip. Hezké dny, PA Katka

      Vymazat
  3. Ty hracky jsou vsude a uplne neladi, takze je to slozite. Pytle mam taky a jeste kos od House Doctor, je velky, pekny, pojme hodne moc hracek. JInak klasika - boxy. Ale uklidit vse se mi stejne nedari, chapu to, proste hracky k detem patri. Jednou nam budou chybet. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, je to tak hračky všude, ale jednou se mi potom bude stýskat. Ten koš od House Doctor stále vyhlížím na Nordicday, tak doufám, že jej ještě někdy znovu naskladní. PA Katka

      Vymazat
  4. U nás je to příšerná divočina. Všude všechno a navíc tisíc barev duhy...Tohle je moc pěkný ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendul, i my tu máme jeden hrací kout, který se na nordic focení úplně nehodí:-) Tisíc barev duhy? No směju se :-) :-) Hezké dny, Katka

      Vymazat