pondělí 15. února 2016

Pilea giveaway

Má tak trochu netradiční vzhled a přesto je krásná. Na pěstování nenáročná, rychle rostoucí a tolik žádaná. A u nás bohužel stále "vzácné zboží". Je řeč o zelené krasotince Pilea peperomioides.

Já ji tehdy objevila na místě nejméně očekávaném- na německém bleším trhu, kam s kamarádkami pravidelně vyrážíme za lovem "pokladů". V těch 6 ráno, co jsem ji od milého pána kupovala, jsem si ani nebyla jistá, zda je to ona. Jednak ji měl pán v dosti bídném stavu a jednak jsem měla ještě zalepené oči od spánku :-). Jistá jsem si byla až doma, kdy jsem prohledala snad celý google, abych se ujistila, že je to fakt ONA. A byla to ona. Od hlavní rostliny jsem získala asi 10 dalších sazeniček. Některé jsem rozdala a některé mi zůstaly doma. Dokonce jednu svoji mini mimi Pileu má i Mařenka v pokojíku ;-).

Protože nemohu podarovat každého z Vás, kdo se mi na ni v uplynulých měsících ptal, tolik jich prostě nemám, tak pošlu do světa alespoň dvě rostlinky prostřednictvím giveaway.



A o tyto dvě tady jde...



Podmínky giveaway jsou jednoduché a to tedy:
1. Buďto se připojte k mému blogu přes Google, nebo mě sledujte na FB či IG a připište do komentu přes jaké medium mě sledujete.
2. Do komentu také připište, na jaké místo u Vás doma poputuje malá Pilea a kontakt v podobě e-mailu.

Giveaway potrvá od 15.2. do 19.2. do půlnoci. V sobotu Maruška vylosuje 2 šťastlivce. Já jdu zatím hledat informace o tom, jak šetrně přepravit rostlinu poštou :-)



Hezké dny, Katka

23 komentářů:

  1. To je úžasná giveaway. Po této rostlince už dlouho toužím, ale ve Zlínských luzích a hájích není k sehnání, takže by mi udělalo obrovskou radost kdybych ji vyhrála. Rostlinka by putovala nejspíš do obýváku vedle televize, kde je to blízko k oknu, takže by měla dost světla a já ji měla neustále na očích.
    Ještě bych vám chtěla moc pochválit blog a především bydlení, které je krásné.
    Blog sleduji před google.
    Adéla (ad.horakova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná giveaway, kéž by se jedna z krasavic dostala k nám domů. Nejspíš by ji čekalo čestné místo na konferenčním stolku, mám stolek vyrobený z palet a vzhledem k velikosti mi poskytuje mnoho prostoru i na dekorování.
    Máš moc krásné bydlení, na každý nový článek na blogu se moc těším.
    Blog sleduji přes google.
    Hezký den, Kristýna (ksnecek@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  3. Sleduju Te vsude, to vis!:-D a kam by poputovala? Mozna na String policku nebo do pracovny :-)
    Terez.matouskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Nadherna giveaway, skoda, ze Pilea je u nas nedostatkove zbozi. Sleduju blog pres google a take instagram. Pileu bych si dala do obyvaku, abych z ni mela porad radost. Jana (janina.haj@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  5. Tají se mi dech... Zkusím štěstí :-). Určitě by zaujala nejviditelnější místo, tj. na konferenčáku. Sleduji Váš superminimalistický IG a na Bloglovin. Krásný zbytek dne. Káča
    kabajuji47@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. Květina by putovala do nového dětského pokojíku, který je ve výstavbě. Do té doby by se jistě našlo místo v obýváku :-) Blog sleduji od začátku... a asi všude, na MK, IG a FB :-) Miluji tyto čisté interiéry.
    mea7@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den já pokud bych měla štěstíčko,což ted moc nemám..... bych si ji dala na stůl a denně se kochala,první zmínku o Vás jsem zaregistrovala na Modré střeše.Později na blogu a musím se přiznat že jsem stálý ,,šmírák,,u Vás doma. Sleduji Vás přes Google a touto cestou VÁS zdravím leonakoudelna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Zkusím štěstí,u nás by putovala na stůl k PC. Sledování začalo modrou střechou,pak IG a blog :)
    Soňa dolar89@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Moc Vás zdravím,
    to by byla krásná výhra, moc si držím palce:-) Těšila by mě na nočním stolku.
    Sledují Vás přes Bloglovin a na FB.
    Veronika, v.veronika25@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Jůůůů,
    tak blog sleduju , i na Ig sleduju, samozřejmě (a už jako dřív, ne kvůli soutěži) :)
    Ale Pileu vyhlížím kde se dá, takže se hlásím i sem.
    martina.kopecka@email.cz

    Kam bych ji dala? Všude! Putovala by se mnou po místnostech a byla by na každé fotce.
    Super soutěž, díky.

    OdpovědětVymazat
  11. Vaše krásné bydlení sleduji na FB, IG, Modré střeše i na blogu :-) po pilee už nějakou dobu touzim, místečko by měla na nové komode v obývacím pokoji, kde na ni čeká osamocený plakat Marianny :-) teryk18@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Jé, Katko, krasavice. Zkusím štěstí :-) Koukám hlavně na IG a když kluci dovolí, tak i tady na blogu. A kam by šla, no jako všechno u nás doma by to tu procestovala celý :-D Pa a ať se daří. Vendula
    vendula.sotolarova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Katko, díky za skvělou GA, tu si opravdu nemohu nechat ujít. Pokud by se na mě usmálo štěstí, milá pilea by dostala své místo v obýváku, kde se našim rostlinám asi daří nejlíp ;-)
    Radka, IG sledující
    laetitia@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Milá Katko, sleduji na IG, FB i modré střeše :) haha... Pilea by se mi moc líbila, je krásná a má úžasný příběh... Myslím, že jsme ji měli doma, když jsem byla malá a ani nevím, kam se poděla... Tak třeba se na mě usměje štěstí...A. anna.kaplanova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Mila Katko,gratuluji k prvni soutezi,aspon se ozvou vsichni tajni ctenari jako ja:) Vas blog sleduji od zacatku a Instagram take. Pilea by byla na policce v detskem pokoji,to je bezpecne misto :) a az by byli deti vetsi tak by poznala postupne cely byt.Preji krasne dny vam i vasim ctenarkam. Nina nina21@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Pote, co mi zasla aloe, mam prazdny kvetinac na komide v loznici. Nemuzu porad vybrat rostlinku, ktera by se tam hodila nale tato by byla krasna. Sleduji na instagramu a na bloggeru. Diky.
    mirka.matuskova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Musím se přiznat, že po Pilee hrozně toužím. Zahlédla jsem ji někde v časopise o bydlení jako dekoraci a hrozně se mi líbila. Dlouho jsem nemohla přijít na její název a když už jsem si jej zjistila a chtěla si ji koupit, tak zjistím, že v žádném květinářství v našem městě ji bohužel nemají. Obrovské zklamání musím říct. Už mám pro ní i vybraný prostor v naší světlé ložnici by se mi vyjímala na mém kosmetickém stolku. Mám tam všechny věci, co mám ráda a jsem u něj denně, proto bych se z její blízkosti mohla těšit minimálně každý den ráno, když se líčím do práce a večer, když se odličuji.
    Jinak musím říct, že máš moc krásné a inspirativní články, jen tak dál! Hezký den.
    Sleduji tě přes Google jako Martina Slancová.

    OdpovědětVymazat
  18. Ještě nikdy jsem nic nevyhrála, tak jdu na to :) u mě bych Pileu viděla na konferenčním stole :)

    Sledování začalo na Modré střeše, kde je spousta krásných fotek a inspirace a tak mi neunikl ani blog tady.

    Přeju hezký den, Katka - Katuse.P@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Ano, popularni rostlinka. Souteze se nezucastnim, nemam zadny vyse uvedeny profil, ale nevadi. Jsem tu dnes prvne a jsem rada, ze jsem na tento blog narazila. Prvni dojem - nadhera:-). Marcela

    OdpovědětVymazat
  20. Na Pileu jsem narazila na Modré Střeše a od té doby po ní toužím 😊. Místečko by u mě našla asi na poličce nad Tv, takže kdyby mi přítel přepnul kanál na něco, co by mě nebavilo, tak bych aspoň měla na co koukat 😀.

    Tak zkusím štěstí... Sleduju tě přes Google-Blogger a na MS mi taky nikdy nic neunikne.

    MartinaGedzitka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. To je nádhera! Sleduji tě na modré střeše. Tvůj fotoblog je jeden z mých oblíbených. Pilea by se u nás asi usadila na okně v kuchyni. Budu napjatě čekat, kdo vyhraje!

    Katka.meclova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  22. Krása, tu bych si moc přála, já květiny miluji, nyní jsem podlehla kaktusům, ale tenhle typ květiny nemám a vím, že by mé domácnosti tuze slušela :-) Katul, sleduji tě na IG a FB a mám tvůj styl moc ráda. Můj email veronika.harnolova@gmail.com. Děkuji a těším se na losování. Veru

    OdpovědětVymazat
  23. Skoda, ze tahle giveaway uz je tak stara...:( Pileu bych moc rada, ale ne a ne na ni nikde narazit...

    OdpovědětVymazat